Wednesday, June 19, 2019

γαζα αστραγαλου

https://dfvfaawk.blogspot.com/2019/01/blog-post_28.html
μρ εθρο

Όμως, νέα ανακάλυψη μας πληροφορεί πως δεν ήταν πάντα έτσι. Αντιθέτως, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη προσφάτως, όλο αυτό το λευκό τοπίο που βλέπουμε σήμερα, πριν από περίπου 280 εκατομμύρια χρόνια φιλοξενούσε αρκετά καταπράσινα δάση!


ταρτα με καραμελωμενα κρεμμυδια αργυρω

Το καλοκαίρι που πέρασε, ο γεωλόγος Erik Gulbranson μαζί με μία ομάδα επιστημόνων βρήκαν απολιθώματα από το παλαιότερο πολικό δάσος, το οποίο φαίνεται να υπήρχε πριν οι δεινόσαυροι περπατήσουν στη Γη.


Μετά από αυτή τους τη σπουδαία ανακάλυψη, οι επιστήμονες προσπαθούν να βρουν στοιχεία για το πώς τα δάση κάποτε κατάφεραν και άκμασαν σε ένα τέτοιο μέρος.


Η Ανταρκτική πριν από τόσα εκατομμύρια χρόνια είχε διαφορετικές θερμοκρασίες απ' ό, τι τα πιο πρόσφατα χρόνια και ήταν μέρος της αρχαίας σούπερ-ηπείρου, Γκοντβάνα, που περιελάμβανε Αφρική, Νότια Αμερική, Αραβία, Ινδία και Αυστραλία.


Σύμφωνα με τον Gulbranson, οι κορμοί των δέντρων που βρέθηκαν δηλώνουν ότι τα φυτά κατάφεραν να επιβιώσουν σε συνθήκες απόλυτου φωτός ή απόλυτου σκότους για μεγάλες χρονικές περιόδους, ωστόσο η ανάπτυξή τους ήταν κακή, γεγονός που υποδηλώνει πως ακόμη και τότε το περιβάλλον δεν ήταν κατάλληλο.


2
Πηγή: CNNi/Erik Gulbranson


Κλειδί για την έρευνα η ηφαιστειακή στάχτη


Το πιο δύσκολο σημείο των ερευνών είναι η ακριβής των ευρημάτων. Ο Erik Gulbranson εξηγεί πως τα 280 εκατ. χρόνια που υπολογίζουν είναι μία πρόβλεψη, καθώς το δάσος θα μπορούσε να είναι είτε νεότερο ή παλαιότερο κατά 20 εκατομμύρια χρόνια.


Οι ερευνητές καθόρισαν αυτή την υποθετική ηλικία με βάση τη των απολιθωμάτων των φύλλων που βρέθηκαν κοντά και της φυτικής γύρης που διατηρήθηκε στα ιζηματογενή πετρώματα.


Απολιθώματα αποκαλύπτουν τα μυστικά των αρχαιότερων δέντρων στη Γη


Το σχέδιο τους αυτή τη φορά είναι να αποσπάσουν ένα ορυκτό που ονομάζεται ζιρκόνιο, δημιουργημένο από ηφαιστειακή τέφρα, με σκοπό την ακριβέστερη ραδιομετρική .


«Το δάσος που βρήκαμε πέρσι ήταν θαμμένο κάτω από ηφαιστειακή στάχτη και μάλλον αυτός ήταν και ο λόγος που διατηρήθηκε τόσο καλά» αναφέρει ο Gulbranson στο CNNi.



γαζα αστραγαλου
γαζα αστραγαλου
https://hbmvymhf.blogspot.com/2019/02/blog-post_12.html

No comments:

Post a Comment